29/6/10

ΕΝΑ ΚΟΥΖΟΥΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στο Μόχλος, ένα όμορφο και γραφικό χωριό της Κρήτης, ετοιμάζεται ένα δροσερό καλοκαιρινό φεστιβάλ με τον ιδιαίτερα χαρακτηριστικό κρητικό τίτλο "Κουζουλό".

Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ (30, 31 Ιουλίου και Κυριακή 1η Αυγούστου) συμμετέχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες όπως οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Apurimac, Οκτάβα κ.ά.

"ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Τα 10 χρόνια τους γιορτάζουν φέτος στη Βλάστη Κοζάνης, οι "Γιορτές της Γης", καθώς ξεκίνησαν το 2001, και συνεχίζουν φιλόδοξα και σταθερά έως σήμερα.

Μια οικολογική γιορτή σε μια εποχή που το περιβάλλον φαινόταν να απασχολεί όλο και λιγότερο τους πολίτες, μακριά από καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς, σε ένα ορεινό χωριό με υψόμετρο 1.240 μέτρων, που επιπλέον γειτνιάζει με μια περιοχή περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη από τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, σίγουρα δεν φαινόταν και η καλύτερη ιδέα.

Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ "ΑΣΤΥ"

Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται πλούσιο σε κινηματογραφικά θεάματα και οι σινεφίλ ταινίες, έχουν την τιμητική τους. Από την Πέμπτη 24 Ιουνίου μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουλίου, πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Άστυ αφιέρωμα με εισιτήριο 8 ευρώ για δύο ταινίες την ημέρα!

Ώρες Έναρξης Ταινιών: 8:00 & 10:30

28/6/10

Έλληνας ζωγράφος στο Μουντιάλ


Μπορεί η ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου να αποχώρησε, γενναία, από τα στάδια της Νότιας Αφρικής, όμως ένας αξιόλογος Ελληνας καλλιτέχνης της Διασποράς, ο Δημήτρης Λουμιώτης, που εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα ζει και δημιουργεί στη Βιέννη, εξακολουθεί να συμμετέχει μέχρι το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο "Εικαστικό Μουντιάλ" στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Merilyn for ever


Τρεις ακτινογραφίες της ντίβας του Χόλιγουντ Μέριλιν Μονρόε, εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε νοσοκομείο, πουλήθηκαν σχεδόν 10 φορές επάνω από την εκτιμώμενη τιμή τους, στην τιμή των 45.000 δολαρίων.

I love Polaroid


Για σχεδόν 12,5 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε η ιστορική συλλογή της Polaroid σε δημοπρασία που διοργανώθηκε την Δευτέρα και χθες Τρίτη από τον οίκο Sotheby's. Οι έγχρωμες μικρού μεγέθους φωτογραφίες του Τεντ Κένεντι και της Φάραχ Φόσετ τις οποίες είχε τραβήξει ο Άντι Γουόρχολ, μαζί με περισσότερες από χίλιες άλλες δημοπρατήθηκαν μετά από απόφαση του δικαστηρίου της Μινεσότα προκειμένου να πληρωθούν οι δεκάδες πιστωτές της εταιρείας που έχει χρεοκοπήσει δύο φορές το 2002 και το 2008.

Συνάντηση νέων μουσικών στους Παξούς

Για δέκα μέρες, από το Σάββατο 26 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 5 Ιουλίου, στο πανέμορφο νησί των Παξών, θα συναντηθούν νέοι ταλαντούχοι Ελληνες μουσικοί.

Οι μουσικοί υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών της Διεθνούς Ακαδημίας Ensemble Modern της Φρανκφούρτης (International Ensemble Modern Academy) θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν να έρθουν σε επαφή με ένα πλούσιο ρεπερτόριο έργων σημαντικών συνθετών της σύγχρονης μουσικής όπως ο Ξενάκης, ο Στραβίνσκι, ο Μπεργκ, ο Λίγκετι, ο Στόκχαουζεν κ.α.

Ανεύρετοι Νήσοι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Την αναπόφευκτα προσωπική, ποιητική και συναισθηματική εικόνα του καλλιτέχνη και ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις του φιλοδοξεί να παρουσιάσει η έκθεση, «ΑΝΕΥΡΕΤΟΙ ΝΗΣΟΙ» (Isole mai trovate / Islands never found / Îles jamais trouvées). Την έκθεση συνδιοργανώνουν οι φορείς ΚΜΣΤ, Musée d'Art Moderne de Saint-Étienne Métropole, Comune di Genova/ Palazzo Ducale της Γένοβας. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον διευθυντή του Musée d'Art Moderne de Saint-Étienne Métropole, Lorand Hegyi και την πρόεδρο του ΔΣ του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά, ενώ η παραγωγή από το Solares Fondazione delle Arti.

27/6/10

Εθελοντής αναγνώστης

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, στις 19:00 μ.μ. γίνε κι εσύ εθελοντής αναγνώστης! Πάρε μέρος στο μοναδικό σύστημα αξιολόγησης βιβλίων από αναγνώστες σε αναγνώστες.

Δωρεάν βιβλία για το καλοκαίρι

Ξεκίνησε το πρόγραμμα πανελλαδικής εμβέλειας χορήγησης δελτίων αγοράς βιβλίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε δικαιούχους παροχών του που φέτος κάνουν χρήση μικτού προγράμματος. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν  βιβλία της επιλογής τους.

Τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας για τον Αυτισμό (ΚΗΜΑ) ζωγραφίζουν

30 δρομολόγια - 30 ποιήματα

Το βιβλίο «Αβέρωφ-Προύσσης» με τον υπότιτλο «30 μικρά δρομολόγια» περιλαμβάνει τριάντα ποιήματα ή αλλιώς τριάντα μικρές έμμετρες ιστορίες που γράφτηκαν τα τελευταία έξι χρόνια.
Κάθε ποίημα διηγείται και μια ιστορία με κινηματογραφικό τρόπο. Το σκηνικό βιομηχανικό, σκοτεινό, παρακμιακό. Παροπλισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, έρημα στρατόπεδα, νυχτερινοί σταθμοί τρένων και λεωφορείων.

ΑΒΕΡΩΦ - ΠΡΟΥΣΣΗΣ: 30 μικρά δρομολόγια

Ένα μαγικό ταξίδι

Το Απουσιολόγιο του χρόνου

Το “Απουσιολόγιο του χρόνου” είναι ένα βιβλίο ύμνος στην παιδική μας ηλικία, ένα μαγικό ταξίδι σε μια άλλη ξεχασμένη Ελλάδα. Στο φόντο βρίσκονται τα ερειπωμένα αγροτικά διδακτήρια στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.