29/6/10

ΕΝΑ ΚΟΥΖΟΥΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στο Μόχλος, ένα όμορφο και γραφικό χωριό της Κρήτης, ετοιμάζεται ένα δροσερό καλοκαιρινό φεστιβάλ με τον ιδιαίτερα χαρακτηριστικό κρητικό τίτλο "Κουζουλό".

Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ (30, 31 Ιουλίου και Κυριακή 1η Αυγούστου) συμμετέχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες όπως οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Apurimac, Οκτάβα κ.ά.
Η ιδέα για το «ΚΟΥΖΟΥΛΟ Φεστιβάλ» γεννήθηκε μέσα από μια βελγο-κρητική φιλία. Από ένα μικτό ζευγάρι (Βελγίδα και Κρητικός), μαζί με ακόμα ένα ζευγάρι Βέλγων:

Ο Γιάννης Πετράκης γεννήθηκε στο Μόχλος και είναι παντρεμένος με την Anne Lebrun. Μαζί διοργανώνουν περιπάτους και εκδρομές με ποδήλατα, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα 4Χ4 στην ανατολική Κρήτη (www.crete.fr.fm). Ζουν στο Μόχλος εδώ και πολλά χρόνια.

Η Marie και ο Marc Petit δημιούργησαν στο Βέλγιο την WEX (www.wex.be) και έχουν οργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και πολλές συναυλίες. Πριν από περίπου δέκα χρόνια το ζευγάρι ερωτεύθηκε το Μόχλος, όπου τακτικά έρχονταν για διακοπές, και από τότε αγόρασαν ένα σπίτι και τώρα περνούν εκεί πολλούς μήνες κάθε χρόνο.

Με τα χρόνια και χάρη στη φιλία αυτή, τα δυο ζευγάρια σκέφτηκαν να οργανώσουν στο Μόχλος ένα μουσικό φεστιβάλ. Μια κουζουλή ιδέα, ένα κουζουλό μέρος… κι όλοι τους κουζουλοί με τη μουσική!



Το πρόγραμμα

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 18.00 οι Pera Banda τραγουδούν κλασικά ροκ κομμάτια αναμιγνύοντας παραδοσικά όργανα. και αμέσως μετά, στις 20.00 θα ανέβουν στο stage οι Apurimac, αγαπημένο σχήμα με έλληνες και λατίνους μουσικούς.

Στο τέλος της πρώτης μέρας ο μεγάλος μας ρόκερ Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα τραγουδήσει τα πιο δυνατά κομμάτια από την καριέρα του. Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 31 Ιουλίου στις 18.00 το απόγευμα θα εμφανιστούν οι Blues Wind με μουσική Blues, Jazz and Rock. Ακολουθεί στις 20.00 το συγκρότημα Armos που έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες (Μ. Λιδάκης, Μπ. Στόκας κ.α.).

Η βραδιά θα κλείσει με ένα ταξίδι μέχρι τις γραμμές των οριζόντων με τον συνθέτη ΘάνοΜικρούτσικο, τον Γιάννη Κούτρα και τον Χρήστο Θηβαίο.Την Τρίτη και τελευταία μέρα, Κυριακή 1 Αυγούστου, στις 18.00 το απόγευμα τραγουδάει ο Δημήτρης Μπετίνι, ακολουθεί το συγκρότημα Octava στις 20.00 και η βραδιά θα κλείσει με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Τάνια Τσανακλίδου με την παράσταση «Του ονείρου η αύρα μας ενώνει…» που θα τραγουδήσουν τις μεγάλες τους επιτυχίες από τις 22.00 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.Τιμή εισιτηρίων κάθε μέρας (3 συναυλίες): 30 ευρώ.

Τιμή ενιαίου εισιτηρίου τριών ημερών (9 συναυλίες): 70 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου