5/12/10

Η Θεσσαλονίκη ντύνεται χριστουγεννιάτικα

Αντίστροφα έχουν αρχίσει πλέον να κυλούν οι μέρες για την έλευση των Χριστουγέννων, αν και ο καιρός εξακολουθεί ν' αρνείται πεισματικά να "υποταχθεί" στην παράδοση, που θέλει τα Χριστούγεννα να έχουν χρώμα …λευκό.
Πάντως, στη Θεσσαλονίκη, στις βιτρίνες των καταστημάτων έχουν ήδη πέσει τα πρώτα χιόνια, τα αγγελάκια και οι τάρανδοι πετούν ψηλά, οι γιρλάντες και τα λαμπάκια στολίζουν τα έλατα, που καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση και ο Αϊ Βασίλης προσπαθεί με χίλιους τρόπους- ακόμη και ροχαλίζοντας, όπως στην περίπτωση κεντρικού πολυκαταστήματος- να πείσει τους περαστικούς ότι και φέτος ο σάκος του θα είναι γεμάτος δώρα.
Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, αλλά αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες είναι, εάν θα μπορούν, τα όποια στολίδια και λαμπάκια, να "μαγνητίσουν" τον κόσμο, αφού για αρκετούς έχει μπει "ψαλίδι" στα επιδόματα και τα δώρα.
"Η περίοδος θα είναι δύσκολη για όλους, καθώς μισθωτοί του δημοσίου και συνταξιούχοι δεν θα πάρουν φέτος τα Χριστούγεννα το 13ο μισθό. Ακόμη και τα μαγαζιά με τα εποχιακά χριστουγεννιάτικα είδη θα έχουν προβλήματα", εκτίμησε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κώστας Χαντζαρίδης.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη ελπίζουν πως θα καταφέρουν τα κάθε λογής στολίδια που έχουν στις προθήκες να βάλουν τους πελάτες σε γιορτινό πνεύμα. Γνωρίζουν, όμως, πως αρκετοί θα προτιμήσουν να κρατήσουν τα παλιά και απλά θα προσθέσουν ορισμένα καινούρια στο δέντρο τους.
Κι αν οι μεγάλοι προσπαθούν να βάλουν σε μία τάξη τα οικονομικά τους, οι μικροί κάτοικοι της πόλης έχουν ήδη αρχίσει να ονειρεύονται τα δώρα που θα βρουν κάτω από το δέντρο. Για την ξεχωριστή αυτή κατηγορία των πελατών, τα ράφια των πολυκαταστημάτων είναι γεμάτα με παιχνίδια και περιμένουν τους γονείς-Αϊ Βασίληδες να τα αποκτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου