26/12/10

Παρατείνεται η θεατρική παράσταση «Dominatrix» .


Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρατείνει εκ νέου τις παραστάσεις του νεοελληνικού θεατρικού έργου DOMINATRIX*, σε μυστικό ιδιωτικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (17/4/2011) λόγω της σταθερής προσέλευσης του φιλοθεάμονος κοινού. Το έργο παρακολουθεί τις εσωτερικές διαδρομές τεσσάρων ανθρώπων σε ένα σκοτεινό τοπίο του σήμερα, οι οποίοι βιώνουν μια σειρά δοκιμασιών με ανυπολόγιστο ψυχικό κόστος. Η σεξουαλική βία κατατροπώνει τα «θέλω» τους και μειώνει κατάφορα την αξιοπρέπεια και το «εγώ» τους. Υπακούουν σε μια αδιευκρίνιστη δύναμη που από σκηνή σε σκηνή αλλάζει, ορίζοντας εκ νέου κάθε φορά καθοδηγητή σε ανάρμοστες -για την κοινή ηθική- πράξεις. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό που ο λόγος συντάσσει ανήκει στην πραγματικότητα ή είναι αποκύημα μιας νοσηρής φαντασίας, δίχως φραγμούς και όρια.


Η πίεση και η ζωώδης σαρκική επιθυμία ωθεί τους ήρωες σε δαιδαλώδη παιχνίδια που απλώς επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο στο οποίο οικειοθελώς έχουν εισέλθει και ταυτόχρονα διογκώνουν τη μοναξιά τους. Σε αυτή την κατάσταση, η τηλεόραση παίζει το δικό της ρόλο, οπωσδήποτε παραπλανητικό με τις ...άψογες σχέσεις που προτείνει ως ιδεώδες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και της οικονομικής ευμάρειας που καμώνεται.
Κάποιος «παίκτης» θα αποποιηθεί πρόωρα τον κανιβαλισμό της ιδιότροπης «συνύπαρξης» και το επίπλαστο οικοδόμημα θα καταρρεύσει, αποκαλύπτοντας μια αλήθεια που ίσως και να δικαιολογεί τις ιδρυματικές συμπεριφορές των ηρώων.
Η παράσταση του έργου –δραστικά διαφοροποιημένη από το κείμενο- δίνεται σε οικιακό χώρο, μια γκαρσονιέρα, σε κεντρικό σημείο της πόλης, η πρόσβαση στην οποία γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Ομάδα. Η διεύθυνση της «ερωτικής φωλιάς» κρατείται μυστική και αποκαλύπτεται λίγη ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.
Συντελεστές
Ιδέα – Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Φοινίτσης
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ιουλία Σιάμου, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σαββάτο - Κυριακή στις 21:30.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6907-390-333
Προσοχή: Αντί εισιτηρίου υπάρχει εθελοντική εισφορά.
* Το έργο με την ευκαιρία της παράστασης, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιγόκερως.
Αντί βιογραφικού σημειώματος
Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2005.
Έχει έδρα της την Αθήνα. Όραμα της να «προτείνει» το νέο, το δημιουργικά ουσιώδες, το διαφορετικό, το «άλλο» στην τέχνη του θεάτρου και των λοιπών παραστατικών τεχνών μέσω ενός γόνιμου διαλόγου της τέχνης και του ανθρώπου, σχηματίζοντας συνάμα μια «τάση» στην έκφραση ριζοσπαστική, ελεύθερη, αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό την οποία και επιθυμεί σταδιακά να διαμορφώσει, κατά τη διάρκεια της πορείας της στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας αλλά και πέρα από αυτήν.
Ο μινιμαλισμός, η αφαίρεση, ο μαγικός ρεαλισμός είναι τα κυριότερα ρεύματα που τροφοδοτούν καλλιτεχνικά το σχήμα. Τα κλασσικά έργα αλλά και η νέα γραφή, τα καινούργια-ιδιαίτερης τεχνοτροπίας κείμενα αποτελούν τις πρώτες ύλες για έμπνευση και δημιουργία. Η ανατρεπτική «ιδέα» προσδιορίζει πρώτιστα το σκηνικό ύφος και την γενικότερη αισθητική της προΤΑΣΗς. Η ομάδα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. «Αυτοχρηματοδοτείται», κυρίως, από την ανεξάντλητη δεξαμενή της φαντασίας και τη ζωογόνα ανάγκη για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου