14/12/10

Το FACEBOOK κέρδισε την πρωτιά

To ''Social Network", η ταινία που αναφέρεται στις πρώτες μέρες του Facebook, ψηφίστηκε την Κυριακή καλύτερη ταινία από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, οι επιλογές της οποίας σπανίως συμπίπτουν με εκείνες της επιτροπής των βραβείων Όσκαρ.
Η ταινία διακρίθηκε σε τρεις άλλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων καλύτερης σκηνοθεσίας, όπου ο David Fincher ισοβάθμισε με τον Olivier Assayas, δημιουργό της γαλλικής ταινίας "Κάρλος", βασισμένης στη ζωή του διαβόητου τρομοκράτη.

Επίσης αναδείχτηκε πρώτη στην κατηγορία σεναρίου, το οποίο υπογράφει ο Aaron Sorkin, ενώ διακρίθηκε και στην κατηγορία καλύτερου μουσικού θέματος μαζί με την ταινία "The Ghost Writer".
Στο ''Social Network" πρωταγωνιστεί ο Jesse Eisenberg, ο οποίος υποδύεται τον Mark Zuckerberg, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της δημοφιλούς ιστοσελίδας και ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο. Η ταινία παρουσιάζει τον Zuckerberg αρκετά σκληρό, ενώ ο ίδιος έχει ενισχύσει την φιλανθρωπική του δραστηριότητα μετά την προβολή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου