27/7/09

Σουπιές λαδολέμονο - μια συνταγή από τα Χανιά




Σουπιές λαδολέμονο με πατάτες στη γάστρα
Υλικά: 4 σουπιές μέτριου μεγέθους, 1/2 κιλό πατάτες, αλάτι-πιπέρι, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Για το λαδολέμονο: 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο, 1 λεμόνι χυμό.


Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις σουπιές, προσπαθώντας να μείνει το κεφάλι ενωμένο με το σώμα. Έπειτα κόβουμε το στομάχι από την παχιά μεριά κάθετα μέχρι την ουρά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας. Από πάνω τοποθετούμε τις σουπιές αλατοπιπερωμένες. Ρίχνουμε ελάχιστο νερό και έπειτα τις κλείνουμε με το καπάκι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχουν κοκκινήσει αρκετά. Αφού ψηθούν, τις σερβίρουμε και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο, το κρεμμύδι και τις πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Είναι ένα υπέροχο γεύμα με καταπληκτική γεύση. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου