20/11/10

Morning glory

Μετά την ταινία για το Ιντερνετ, το «Social network» που παίζεται ήδη, έρχεται µια ταινία για την τηλεόραση, το «Morning glory». Μια κωµωδία για τη δηµοσιογραφία της πρωινής ζώνης, µε δυνατό χαρτί τον πρωταγωνιστή της Χάρισον Φορντ. Ο «Ιντιάνα Τζόουνς» σε νέες περιπέτειες.

Περιπέτειες τηλεοπτικές µε συνεντεύξεις, δελτία ειδήσεων, ρουµπρίκες για τον καιρό, τα σπορ, την πολιτική, το κουτσοµπολιό, και µε σκηνοθέτη τον Ρότζερ Μίτσελ («Νότινγκ Χιλ»).Είναι µια κωµωδία για την τηλεόραση, αλλά και µια ροµαντική κωµωδία –στο πλευρό του Χάρισον Φορντ βρίσκεται η Ντάιαν Κίτον, έµπειρη σε αυτό το κινηµατογραφικό είδος.
Ο Φορντ ενσαρκώνει στην ταινία τον άνκορµαν Μάικ Πόµεροϊ, έναν ζωντανό θρύλο για πολλούς και για τη νεαρή παραγωγό Μπέκι Φούλερ (την οποία ενσαρκώνει η Ρέιτσελ Μακ Ανταµς) που κάνει πολλά όνειρα για την εκποµπή «Daybreak» που έχει αναλάβει.
Μπορεί να µη βλέπουµε συχνά τον Χάρισον Φορντ σε κωµωδία, αλλά εκείνος δηλώνει πως ήταν εξαιρετική εµπειρία η συµµετοχή του. Λέει επίσης πως δεν βλέπει πολλή τηλεόραση, «µε εξαίρεση κάποια ιστορικά προγράµµατα – αλλά είναι αναµφισβήτητο ότι τα «Αmerican Idol» και «Dancing with the stars» και τα διάφορα ριάλιτι έχουν αλλάξει πολλά πράγµατα». Το θέµα τού κέντρισε το ενδιαφέρον εξαρχής, αλλά υπάρχει και άλλος ένας λόγος που τον έκανε να δεχτεί τον ρόλο. Το να παίξει µαζί µε την Ντάιν Κίτον, όπως είπε ο68χρονος ηθοποιός στην «Corriere della Sera».
To φιλµ έχει επίσης άλλες δυο γερές υπογραφές, αυτή της Αλίν Μπροσκ ΜακΚένα, σεναριογράφο του «Ο διάβολος φοράει Πράντα» και του Τζέι Τζέι Aµπραµς («Alias» και «Lost») στην παραγωγή. Ο Χάρισον Φορντ άλλωστε µε αυτή την ταινία φαίνεται πως θέλει να ανακατέψει τα χαρτιά και της προσωπικής του καριέρας – θα τον δούµε στην οθόνη καιµαζί µε τον Ντάνιλ Κρεγκ στην κωµωδία «Cowboys andaliens», σε σκηνοθεσία του Ζαν Φαβρό.
«Πολλοί δηµοσιογράφοι της αµερικανικής τηλεόρασης παίρνουν µέρος στην ταινία, παίζοντας τους εαυτούς τους. Τους παρακολουθούσα µε µεγάλο ενδιαφέρον καθώς συζητούσαν µεταξύ τους, έλεγαν αστεία, ιστορίες, γέλαγαν, αναπολούσαν», λέει για τον ρόλο του ο Φορντ και συνεχίζει: «Ο Ποµερόι έχει σκληρύνει µε τα χρόνια, έχει γίνει πολύ κυνικός απέναντι στα καινούργια πράγµατα – και θα έχει ενδιαφέρον να δούµε τις αντιδράσεις του κοινού σε αυτό, στην ταινία, και στις αλλαγές που γίνονται στα µέσα ενηµέρωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου