10/8/09

Ο Ελ Γκρέκο ξαναζωντάνεψε στο Ίνι Μονοφατσίου



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίνι του δήμου Αρκαλοχωρίου η κινηματογραφική βραδιά – αφιέρωμα στην ταινία Ελ Γκρέκο του Ηρακλειώτη σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, που διοργάνωσε ο τοπικός
Πολιτιστικός Σύλλογος. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς στην τοποθεσία Κερά Ινίου που βρίσκεται στο Παλαιό Φράγμα και στο γραφικό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Τους θεατές υποδέχονταν μέλη του Συλλόγου με ρακί και τοπικά εδέσματα. Η μαγευτική βραδιά άνοιξε με τον σύντομο χαιρετισμό του Πεοέδρου του Συλλόγου, κο Τίτο Κοκολάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θεσμό πλέον της κινηματογραφικής βραδιάς που διοργανώνει σε ετήσια βάση ο Σύλλογος. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κος Γιαννόπουλος και ο βουλευτής Ηρακλείου της .Δ. κος Μπαντουβάς, ενώ παρέστη και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κος Στρατάκης. Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο ηρακλειώτης αρχαιολόγος κος Αντώνης Βασιλάκης, ο οποίος μίλησε για την πολυβραβευμένη ταινία Ελ Γκρέκο και την απήχηση που είχε σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στο σύνολο του έργου του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.
Ο κος Σμαραγδής με τη σειρά του ανέφερε χαρακτηριστικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και βοήθησε τους θεατές να μπουν στην ατμόσφαιρα της ταινία αλλά και των γυρισμάτων. Για το σύνολο του έργου του ο κος Σμαραγδής τιμήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ινίου – Μοναστηρακίου «Ίνατος». Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας που κυριολεκτικά καθήλωσε τους θεατές, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των θεατών και του σκηνοθέτη. Η βραδιά έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε στο Πολύκεντρο Πολιτισμού το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου