26/8/09

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΟΚΟΥ


Αφιερωμένο στη γυναίκα "κροκοπαραγωγό, μάνα και σύζυγο", είναι το φετινό "Φεστιβάλ Κρόκου", που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου, στον Κρόκο Κοζάνης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Το φεστιβάλ διοργανώνουν ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, η Εταιρεία Προϊόντων Κρόκου και η Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου Ελίμειας.
Θα υπάρχει και διαγωνιστικό μέρος στο οποίο θα συμμετέχουν 55 γυναίκες. Τα γλυκά και τα φαγητά που θα φτιάξουν θα έχουν ως βάση τα εξής τέσσερα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης: κρόκο Κοζάνης, σύκο Κύμης, πατάτες Νευροκοπίου και μήλα Ζαγορίου.Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού έκανε λόγο για ένα "εντυπωσιακό και πλούσιο" φεστιβάλ, επισημαίνοντας ότι "η γιορτή του κρόκου έχει γίνει πλέον θεσμός και συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις". Πρόσθεσε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή και προώθηση του φυτού αλλά και του τόπου γενικότερα. "Ο Kρόκος (Κοζάνης) έγινε και θα γίνει και φέτος, το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου, πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες» ανέφερε ο κ. Πατσιούρας και κάλεσε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει από κοντά αυτό το "χρυσό" φυτό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενημερωτική ημερίδα με εισηγητές επιστήμονες, σεφ, γευσιγνώστες και γαστρονόμους, καθώς και ψυχαγωγικό μέρος με τα Χάλκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου