3/12/09

Πρωτοβουλία του δήμου Πολίχνης για την παγκόσμια ημέρα AIDS



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΝΗ, Νίκος Παπαθωμάς, και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Πολίχνης μαζί με ευαισθητοποιημένους νέους, επισκέφθηκαν τα καφέ της Πολίχνης και διένειμαν στους θαμώνες ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά που τους παρείχε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Παράλληλα, όμως, συζήτησαν με τους άλλους νέους με βασικό θέμα την πρόληψη από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.





Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που το ΤΟ.ΣΥ.Ν. ασχολείται με την προάσπιση της υγείας, καθώς έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων που σχετίζονται με το θέμα από άλλη οπτική γωνία κάθε φορά. Κάποιες από αυτές τις δράσεις είναι, πάρτυ χωρίς αλκοόλ, ένα διήμερο κατά των Ναρκωτικών με τίτλο «Μια ευτυχισμένη Ημέρα χωρίς…Ουσίες», συμμετοχή των νέων σε δράση της Νομαρχίας «Αρμένισμα στο Θερμαϊκό», η οποία έφερε τους νέους σε επαφή με ένα λιγότερο διαδεδομένο άθλημα, όπως είναι η ιστιοπλοΐα.



Τέλος, το Τοπικό συμβούλιο Νέων οργάνωσε παλαιότερα και ημερίδα για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα για τους μαθητές των λυκείων της περιοχής του δήμου, σε συνεργασία με την ΠΥΞΙΔΑ και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου