3/12/09

Εκδήλωση του δήμου Κερατσινίου με θέμα "Εργασία και άτομα με αναπηρία"



Ο δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς έχει αποδείξει πολλές φορές στην πράξη την ευαισθησία του σε θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Για το σκοπό αυτό μάλιστα έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών τόσο κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του όσο και σήμερα.





Σε μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία επισημαίνει τα εξής:

«Η 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί όχι μόνον μια ημέρα ευαισθητοποίησης για όσους συνανθρώπους μας δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, αλλά και μια ευκαιρία να εκφράσουμε την βούληση μας να συμβάλλουμε στην ισότιμη συμμετοχή και πλήρη ένταξη τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Τα ΑμεΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους και στην εργασία και στη παιδεία και στη φιλία και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ΑμεΑ που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι δημιουργικά, μεθοδικά, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Διεκδικούν από τη σχέση τους με τους άλλους την ισοτιμία και τον σεβασμό.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι αυτός που τους θέτει στο περιθώριο.

Λέμε ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση αυτών των Ατόμων

Λέμε ΝΑΙ στην ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Βούληση αλλά και καθημερινή μας έγνοια είναι να δημιουργήσουμε, όχι μόνο στα πλαίσια του δήμου Κερατσινίου μας αλλά και γενικότερα, μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη, μια κοινωνία αλληλεγγύης, μακριά από το ρατσισμό και τους αποκλεισμούς οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ισότητα, την αυτονομία όλων των ανθρώπων αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την ανάγκη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Κερατσινίου διοργανώνει στις 9 Δεκεμβρίου ημερίδα με θέμα «Εργασία και άτομα με αναπηρία» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πρόνοιας Κερατσινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου