8/12/09

Η αλλαγή τού καιρού επηρεάζει το πρόσωπό μας



γράφει η Πηνελόπη Μακρυνιώτη



Πτώση της θερµοκρασίας και απότοµες εναλλαγές. Έχετε εκπαιδεύσει την επιδερµίδα σας να τα αντιµετωπίσει; Εκτός από τις…ψυχρές επιθέσεις το χειµώνα το δέρµα µας δέχεται ένα µικρό σοκ κάθε φορά που µπαίνουµε από ένα κρύο σε ένα πιο θερµό περιβάλλον και αντίστροφα.

Αυτές οι µεταπτώσεις όµως το επιβαρύνουν, επιφέροντας συνέπειες κυρίως στα µάγουλα, τα χείλη, τα χέρια, τα µαλλιά αλλά και τη µύτη, τους αγκώνες κ.λπ.! Μάθετε πώς θα προστατευτείτε.





Πρόσωπο



Κατά τους χειµερινούς µήνες είναι προτιµότερο να αποφύγετε τη χρήση µπάρας σαπουνιού, καθώς αφαιρεί τη φυσική λιπαρότητα της επιδερµίδας. Είναι καλύτερα να χρησιµοποιήσετε σαπούνι σε µορφή τζελ ή υγρή που είναι ήπιο. Επιπλέον, φροντίστε η τονωτική λοσιόν που θα εφαρµόσετε µετά να µην περιέχει οινόπνευµα.



Χείλη



Τα χείλη ζητούν όλη σας την προσοχή, ως πιο ευάλωτα, αφού έχουν πολύ λίγους σµηγµατογόνους αδένες µε αποτέλεσµα να είναι επιρρεπή στην αφυδάτωση και ευαίσθητα σε κάθε αλλαγή. Γι’ αυτό εφαρµόζετε ένα καλό lip balm, ακόµα και το βράδυ στο σπίτι, και επιλέγετε κραγιόν µε ενυδατική φόρµουλα αποφεύγοντας τις συνθέσεις που υπόσχονται διάρκεια µέχρι να… ανοίξει ο καιρός.



Μαλλιά



Για τα µαλλιά θα χρειαστείτε, ανάλογα βέβαια και µε τον τύπο σας, µια ενυδατική ολοκληρωµένη σειρά περιποίησης (έχει σηµασία να χρησιµοποιείτε σαµπουάν, κοντίσιονερ και µάσκα από την ίδια σειρά όταν θέλετε να καλύψετε συγκεκριµένες ανάγκες). Αν είναι ξηρά και αφυδατωµένα, φροντίστε τα µε µια σειρά ειδική για θρέψη και αναδόµηση.



Μακιγιάζ



Αυτή την περίοδο το µακιγιάζ, και ειδικά το µέικ απ, είναι πιθανό να µην «κάθεται» καλά στο πρόσωπο λόγω έλλειψης επαρκούς υγρασίας στην επιδερµίδα. Η καλή ενυδάτωση όµως όπως και ένα µέικ απ σε υγρή µορφή θα λύσουν το πρόβληµα Αν πάλι θέλετε να χρησιµοποιήσετε και πούδρα, επιλέξτε µια ελαφρώς πιο «γεµάτη» απόχρωση γιατί η επιδερµίδα το χειµώνα είναι συνήθως πιο χλοµή. Το ροζ είναι πιο γλυκό, ενώ το µπεζ θα σας χαρίσει φυσική λάµψη. Για να αποφύγετε τις κοκκινίλες από σκασίµατα ή ερεθισµούς, εφαρµόστε λίγο κονσίλερ στα προβληµατικά σηµεία (π.χ. γύρω από τη µύτη) µε ένα µαλακό πινέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου