3/12/09

Πληθώρα έργων στην Αργυρούπολη



Την στοχοπροσήλωση της δημοτικής Αρχής στην ολοκλήρωση των έργων – σταθμών για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αργυρούπολης και την με κάθε τρόπο αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ μέχρι και την επόμενη χρονιά, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης.

Σε μια περίοδο γενικότερης οικονομικής συγκράτησης και περιορισμού των μεγάλων έργων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Αργυρούπολη εμμένει στον σχεδιασμό της, προχωρώντας σε τομές.



Ειδικότερα, σε συνέχεια του προγράμματος έργων που έχει εκπονήσει, ο Δήμος Αργυρούπολης πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την αγορά οικοπέδου στην οδό Κομνηνών, με σκοπό τη δημιουργία ιδιόκτητου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού. Πρόκειται για έργο συνολικής αξίας 2,75 εκατ. ευρώ που θα επιλύσει το πρόβλημα στέγασης του 1ου Παιδικού σταθμού που σήμερα λειτουργεί σε απαράδεκτο χώρο.

Την ίδια στιγμή προωθείτε η κατασκευή καινούργιου χλοοτάπητα στο Β’ Δημοτικό Γυμναστήριο αξίας 1,65 εκατ. ευρώ, ενώ σε μια πρωτοποριακή και περιβαλλοντικά ευαίσθητη δράση, ο Δήμος Αργυρούπολης αποφάσισε την υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ». Το πρόγραμμα ως στόχο έχει να βοηθήσει κάθε πόλη και κάθε τοπική κοινωνία να γίνει ένα κύτταρο βιώσιμης ανάπτυξης.

Η δράση έχει κοστολογηθεί στα 790 χιλ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η δημοτική Αρχή έχει υποβάλλει τρεις προτάσεις για την εξασφάλιση πόρων από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την πρόταση αναμόρφωσης της Μαρίνου Γερουλάνου και Αλεξιουπόλεως με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μέχρι το ΜΕΤΡΟ που θα δημοπρατηθεί στις 30/11/09, την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων αξίας 1,3 εκατ. ευρώ, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και ιατρικής παρακολούθησης και το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι για την γ’ ηλικία αξίας 1,36 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα Ψηφιακές υπηρεσίες, δικτύωση και κοινωνική επιχειρηματικότητα ύψους 858 χιλ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως από τα 46 συνολικά έργα του προγράμματος για το 2009 που η δημοτική Αρχή είχε θέσει, 6 ακυρώθηκαν λόγω αναστολής των εργασιών στο βουνό από το ΥΠΕΧΩΔΕ, τα 19 ήταν καινούργια και τα 21 συνεχιζόμενα.. Από αυτά, ολοκληρώθηκαν ήδη 5 από τα νέα και 14 από τα συνεχιζόμενα, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζονται και σύντομα θα παραδοθούν προς χρήση.. Προσπάθεια γίνεται για την ορθολογική διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και προωθείται η προμήθεια ειδικών τρακτόρων και containers για την μεταφορά τους στη χωματερή ανω Λιοσίων. Έτσι ο Δήμος Αργυρούπολης θα απεμπλακεί από την υποχρέωση να πληρώνει εξωτερικούς συνεργάτες με επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου και οι προμήθειες αυτές θα αποσβεστούν σε λίγα χρόνια με την μέθοδο του leasing.

Τέλος, με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και μετά πρόταση του Δημάρχου δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετες επιβαρύνσεις των Δημοτών σε ό,τι αφορά τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Αργυρούπολης. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια οι Αργυρουπολίτες να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετα δημοτικά τέλη, σε μια περίοδο έντονων οικονομικών προβλημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης «παρά την περίοδο που κάθε άλλο μας επιτρέπει τον εφησυχασμό λόγω των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, επιλέξαμε να ασκήσουμε μια κοινωνική και σε μεγάλο βαθμό αναπτυξιακή από πλευράς έργων πολιτική. Με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών της Αργυρούπολης αποφασίσαμε την επικέντρωση μας σε έργα κρίσιμα για την περιοχή, αλλά και στην προσπάθεια αξιοποίησης πόρων από το ΕΣΠΑ ώστε η πόλη μας να μην χάσει το τρένο της προόδου. Ταυτόχρονα, με αίσθημα ευθύνης επιλέξαμε να μην αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια ανακούφισης των δημοτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου