3/12/09

Πρόγραμμα πρόληψης της οστεοπόρωσης από τον δήμο Πλατέος



Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του γραφείου παροχής κοινωνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών του δήμου Πλατέος,

το πρόγραμμα μέτρησης οστικής μάζας, που συνδιοργάνωσαν το διαδημοτικό δίκτυο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης ΟΤΑ και ο δήμος Πλατέος, σε συνεργασία με τον χειρούργο ορθοπεδικό κ. Αθανάσιο Σιδηρόπουλο. Με το πρόγραμμα δόθηκε η δυνατότητα σε 40 άτομα, δημότισσες και δημότες, να εξεταστούν δωρεάν και να απολάβουν ιατρικές συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις έγιναν με υπερηχογράφημα πτέρνας από το τεχνικό προσωπικό του διαδημοτικού δικτύου, αποτελούμενο από τις κυρίες Σέβη Μαμούρη και Κωνσταντίνα Αραπάκη και τον κ. Μιχάλη Αναστασίου, που ήλθαν για το σκοπό αυτό από την Αθήνα.



Την ευθύνη της οργάνωσης του προγράμματος από πλευράς δήμου είχε η αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής, ενώ τον προγραμματισμό των εξετάσεων ανέλαβε η κα Χριστίνα Ζεϊμπεκίδου, κοινωνική λειτουργός του γραφείου παροχής κοινωνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Ο δήμαρχος Πλατέος κ. Φώτης Δημητριάδης δήλωσε: «Οι σημερινές μετρήσεις αποτελούν την πρώτη φάση του προγράμματος για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, που πραγματοποιεί ο δήμος μας σε συνεργασία με το διαδημοτικό δίκτυο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης ΟΤΑ. Η ανταπόκριση των δημοτισσών και των δημοτών μας στο πρόγραμμα ήταν πέραν του αναμενόμενου. Έχουμε καταγράψει σε λίστα τα άτομα που δεν πρόλαβαν σήμερα να εξεταστούν, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επόμενη μέτρηση που ευελπιστώ ότι θα γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν με την εθελοντική τους προσφορά στην επιτυχία του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου