Η εξάρτηση από το αλκοόλ και η κατάθλιψη είναι συχνά φαινόμενα για τους βρετανούς στρατιώτες που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν,
αλλά το μετατραυματικό στρες είναι μικρότερης διάστασης πρόβλημα απ' ό,τι θεωρείτο αρχικά, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.
Μελέτη βρετανών ψυχιάτρων αποφάνθηκε ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 27% των στρατιωτών που υπηρετούν σε εμπόλεμη ζώνη εμφανίζουν ψυχολογικά προβλήματα μετά την επιστροφή τους, αλλά μόνο το 5% υποφέρουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), μία εξασθενητική νόσο, η οποία μπορεί να προκληθεί από (ψυχικό τραύμα) στο πολεμικό μέτωπο.
Οι διαφορές στο βαθμό των συμπτωμάτων του PTSD ανάμεσα στα βρετανικά και τα αμερικανικά στρατεύματα που υπηρέτησαν στο Ιράκ ήταν ελάχιστες.
Η Έίμι Άϊβερσεν του Κέντρου King's για τη στρατιωτική ιατρική έρευνα στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής στο Λονδίνο, η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ποια είναι η κατάσταση της ψυχικής υγείας των εν ενεργεία στρατιωτών, κάτι που θα πρέπει να είναι πολύτιμο για τους αρμοδίους.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BioMed Central Psychiatry, ανέλυσε τα δεδομένα 821 στρατιωτών για να διαπιστώσει πόσοι από αυτούς εμφάνισαν ψυχική νόσο και μετατραυματικό στρες.
Ανάμεσα στους βρετανούς στρατιώτες, τα πιο κοινά προβλήματα ήταν η κατάχρηση αλκοόλ (18%) και η κατάθλιψη ή το άγχος (13.5%).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πώς οι έφεδροι που υπηρέτησαν στο Ιράκ διέτρεχαν μεγαλύτερο ψυχιατρικό κίνδυνο απ΄ό,τι το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό.
Μία μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε το Μάρτιο, έδειξε ότι οι νεαροί βρετανοί που εγκατέλειψαν το στρατό έχουν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Μία ευρείας κλίμακας αμερικανική έρευνα το 2007 διαπίστωσε ότι οι άνδρες βετεράνοι του στρατού στις ΗΠΑ είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν απ΄ό,τι όσοι δεν είχαν υπηρετήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου