23/11/09

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών στο Κερατσίνι



του Θωμά Σίδερη



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παιδική εκδήλωση διοργανώνει ο δήμος Κερατσινίου την 1η Δεκεμβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αμφιάλη και θα συμμετέχουν μαθητές των δημοτικών σχολείων του Κερατσινίου. Το κύριο μέρος της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί και θα περιλαμβάνει σχολικά δρώμενα από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης. Στις 11.00 θα γίνει προβολή ταινίας της Unicef με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών. Μισή ώρα αργότερα θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό με τίτλο «Ο ξένος, ο άλλος, εγώ» από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Βιωματικό Σχολείο», ο οποίος από το 1997 δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά.





Ο δήμαρχος Κερατσινίου με αφορμή την εκδήλωση και την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών επισημαίνει χαρακτηριστικά:



«Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου