19/11/09

Οι καπνιστές στις ΗΠΑ στηρίζουν την απαγόρευση του καπνίσματος



Ακόμα και οι καπνιστές υποστηρίζουν την απαγόρευση του καπνίσματος στους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με δημοσκόπηση.





Η διεθνής δημοσκόπηση σε περίπου 5.000 ανθρώπους από το ινστιτούτο RTI International έδειξε ότι περίπου τα τρία τέταρτα των εργαζόμενων που καπνίζουν και το 87% των εργοδοτών, υποστηρίζουν την απαγόρευση του καπνίσματος στον εργασιακό χώρο.

"Παρόλο που υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών, τα γενικά αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει παγκόσμια υποστήριξη για την απαγόρευση του καπνίσματος στον εργασιακό χώρο", δηλώνει ο Μάικλ Χάλπερν, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Την μεγαλύτερη υποστήριξη στην απαγόρευση του καπνίσματος δείχνουν οι Ινδοί με το 85% των ερωτηθέντων να προτιμούν έναν καθαρό από καπνό εργασιακό χώρο και ακολουθούνται από τους Ιάπωνες με 75%. Όμως μόνο το ένα τρίτο των Γερμανών και το 27% των Πολωνών πιστεύουν ότι πρέπει να ισχύει η απαγόρευση.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι οι καπνιστές εκτιμούν ότι περνούν περίπου μία ώρα την ημέρα καπνίζοντας. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των ανθρώπων που ρωτήθηκαν δεν πιστεύουν ότι η συνήθειά τους έχει αρνητικές οικονομικές συνέπειες στις εταιρείες που δουλεύουν.

"Πολλές προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι, παρά τις αντίθετες απόψεις των καπνιζόντων εργαζομένων και κάποιων εργοδοτών, το κάπνισμα έχει πραγματικά αρνητικές συνέπειες στα οικονομικά των εταιρειών", πρόσθεσε ο Χάλπερν.

Η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ταϊβάν, η Ινδία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Γαλλία, η

Γερμανία , η Ισπανία, η Πολωνία, η Τουρκία και η Βραζιλία πήραν μέρος στην δημοσκόπηση που έγινε σε 3.500 εργαζόμενους, καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, και σε περισσότερους από 1.400 εργοδότες.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου