16/11/09

Επιχειρηματικό συνέδριο στα Ιωάννινα



Την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κατέκλυσαν δεκάδες επιχειρηματίες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης. Πρόκειται για στελέχη του διεθνούς ομίλου επιχειρηματιών YPO (Young Presidents’ Organization) που ήρθαν στην πόλη μας για την πραγματοποίηση ειδικού συνεδρίου αφιερωμένο στην επιχειρηματική τους δράση στη χώρα και στην περιοχή μας, με ιδιαίτερο θέμα της εκδήλωσης τους Ηπειρώτες Ευεργέτες.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νικ. Γκόντας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της πόλης μας για τη διενέργεια του συνεδρίου του. «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας την οποία επιλέξατε για τη διοργάνωση του συνεδρίου σας. Η επίσκεψή σας συμπίπτει με ένα σημαντικό κι ευχάριστο γεγονός για την πόλη μας αφού βραβεύτηκε ως ένας από τους πέντε χρυσούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, μέσα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο. Η παρουσία τόσων πολλών προσωπικοτήτων στον επιχειρηματικό τομέα μας δίνει μεγάλη χαρά και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Επιλέξατε την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας, μια πόλη που διαθέτει απαράμιλλο φυσικό πλούτο και μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, όπως είναι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το Βυζαντινό και Αρχαιολογικό μουσείο, το Κάστρο κ.λπ. Ο τόπος μας είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις δικές σας επενδύσεις και σε κάθε περίπτωση σας θέλουμε πλάι μας. Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε σας βήμα που θα συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξη του τόπου μας» είπε στην προσφώνησή του ο κ. Γκόντας.



Από την πλευρά των επιχειρηματιών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε τη ζεστασιά εκ μέρους των πολιτών και τις φυσικές ομορφιές που συνάντησαν στην Ήπειρο. Είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και τέτοια ζεστασιά δε συναντήσαμε. Οι φυσικές ομορφιές, η ιστορία, ο πολιτισμός είναι τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν να εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτή την περιοχή. Να ξέρετε πως ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή σας, θα είμαστε μαζί σας».



Στην εκδήλωση, προβλήθηκε μικρό ντοκιμαντέρ με αξιοθέατα της περιοχής ενώ ανταλλάχθηκαν δώρα από τις δύο πλευρές. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλ. Καχριμάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ι. Γεροθανάσης και ο πρώην δήμαρχος Αν. Παπασταύρος.



Η οργάνωση YPO (Young Presidents’ Organization) ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια και αποτελεί ίσως έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς δικτύωσης επιτυχημένων στελεχών και επιχειρηματιών. Αριθμεί περί τα 17.000 μέλη σε πάνω από εκατό χώρες της υφηλίου και αποτελείται από προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως. Τα κριτήρια επιλογής των μελών είναι αυστηρά και λαμβάνονται υπόψη η κατάρτιση , η επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και βεβαίως η κερδοφορία των επιχειρήσεων που διοικούν. Έχουν συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα Business School του κόσμου (Harvard Business Scholl και London Business Scholl) με σκοπό την ανάδειξη νέων στελεχών που θα επανδρώσουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της υφηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου