20/11/09

Έργα που αναβαθμίζουν την πόλη και εξυπηρετούν τους πολίτες από τον δήμο Μελισσίων



Σε αναλυτική ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου για το πλούσιο πρόγραμμα έργων και υπηρεσιών που εκτελούνται από τη Δημοτική Αρχή για τους πολίτες των Μελισσίων προχώρησε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος, Μανώλης Γραφάκος.

Όπως τόνισε ο κ. Γραφάκος, οι πρωτοβουλίες της Διοίκησης περιλαμβάνουν δύο άξονες δράσης, την κατασκευή έργων υποδομής και ανάπλασης αλλά και την υλοποίηση παρεμβάσεων για την παροχή καλύτερων και περισσότερων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Παρουσιάζοντας τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ανέφερε ότι στην πόλη πραγματοποιούνται έξι εργολαβίες οδοποιίας και συγκεκριμένα η ανάπλαση κεντρικών περιοχών και της Α΄ Γειτονιάς με επέκταση των πεζοδρομίων και πλακοστρώσεις, η ασφαλτόστρωση δρόμων της 3ης και 4ης Γειτονιάς, η κατασκευή ευρύτατου δικτύου πεζοδρομίων συνολικού μήκους 5,5 χιλιομέτρων καθώς και η εγκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων 4,5 χιλιομέτρων μέσω χρηματοδότησης της Νομαρχίας Αθηνών. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι άμεσα ξεκινά διαδικασία σύνταξης νέας μελέτης για ακόμη 5 χιλιόμετρα δικτύου αγωγού ομβρίων «που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα», ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να λάβει απόφαση για τη δημοπράτηση 3,2 χιλιομέτρων για κατασκευή νέων πεζοδρομίων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την προσεχή άνοιξη ολοκληρώνεται το Κοινωνικό Κέντρο στην Α΄ Γειτονιά και επίσης στο νέο τεχνικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε προβλέποντας σημαντικά έργα υποδομής για την 3η και 4η Γειτονιά.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα μεγάλων έργων», δήλωσε ο Δήμαρχος, αποκαλύπτοντας ότι κατέθεσε αίτημα στο Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του Πευκοδάσους, ενώ ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια για τον ποδηλατόδρομο θα συνεχιστεί.

Στο σκέλος των υπηρεσιών για τον πολίτη ο Μανώλης Γραφάκος παρατήρησε ότι «έχουν γίνει πολλά βήματα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα» και πιο ειδικά σημείωσε ότι στον τομέα της καθαριότητας έχει καταστεί δυνατόν να περνά οδοκαθαριστής σχεδόν κάθε ημέρα από όλους τους δρόμους, παρελήφθησαν ένα απορριμματοφόρο και ένα μηχάνημα – σκούπα, ενώ σύντομα θα εκπονηθεί καμπάνια για τη διαλογή απορριμμάτων στην πηγή.

Ακόμη, στάθηκε στην επέκταση της λειτουργίας του Γραφείου Δημότη που παραμένει πλέον ανοιχτό μέχρι τις 20.00, στην απογευματινή λειτουργία των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών και τέλος υπενθύμισε ότι εντός Δεκεμβρίου εγκαινιάζονται τα Δημοτικά Ιατρεία που θα παρέχουν δωρεάν προληπτικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες.

Ο Δήμαρχος Μελισσίων προανήγγειλε τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας (www.melissiatora.gr) που θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη αλλά και την έναρξη του Αστικού Παρατηρητηρίου, ενός θεσμού του Συνδέσμου των 21 ΟΤΑ όπου ο κ. Γραφάκος είναι πρόεδρος και το οποίο θα καταγράφει τους δείκτες της βιώσιμης ανάπτυξης με σκοπό τη συνεχή βελτίωσή τους.

Αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο διοικητικό χάρτη της χώρας ο κ. Γραφάκος υποστήριξε ότι «το θέμα του Καποδίστρια ΙΙ βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής» και στόχος κατά τον ίδιο είναι «το σχήμα στο οποίο θα ενταχθούν τα Μελίσσια να είναι λειτουργικό και να μη μειώνει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες». «Σε κάθε περίπτωση, θα διαφυλάξουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος καταλήγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με την τοπική κοινωνία.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ανοιχτής ενημερωτικής συγκέντρωσης την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου όπου θα παρουσιαστεί ο απολογισμός έργου, ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου και οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον Καποδίστρια ΙΙ.

Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν από κοντά στα εργοτάξια που βρίσκονται σε εξέλιξη και να σχηματίσουν ζώσα εικόνα για το έργα που κατασκευάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου