20/11/09

Πρόγραμμα για την οστεοπόρωση από τον δήμο Πλατέος



Ο Δήμος Πλατέος σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, θα υλοποιήσει -εντελώς δωρεάν- πρόγραμμα μέτρησης οστικής μάζας για τους δημότες, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατέος, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 (από τις 8 πμ μέχρι και τις 4 μμ).



Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν με υπερηχογράφημα πτέρνας από τεχνικό προσωπικό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, υπό την επίβλεψη του χειρούργου ορθοπεδικού, κ. Αθανασίου Σιδηρόπουλου, που θα αναλάβει την ιατρική εκτίμηση των αποτελεσμάτων και την παροχή συμβουλών στους εξεταζόμενους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.



Λόγω του περιορισμού της διάρκειας του προγράμματος στη μία και μόνον ημέρα και της αντικειμενικής δυνατότητας να εξυπηρετηθούν περί τα 30 με 40 περιστατικά συνολικά, οι μετρήσεις θα γίνουν μετά από ραντεβού, με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό, όσοι ενδιαφέρονται να εξετασθούν θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο Παροχής Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήμου Πλατέος (υπεύθυνη η Κοινωνική Λειτουργός, κα. Χριστίνα Ζεϊμπεκίδου, τηλ. 23330-63101, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 08:00-15:30), προκειμένου να εγγραφούν στη σχετική λίστα και να πληροφορηθούν την ακριβή ώρα προσέλευσης στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατέος για την μέτρηση. Η επιβεβαίωση της οριστικής λίστας όσων θα συμμετάσχουν θα γνωστοποιηθεί από το Γραφείο Παροχής Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών δύο ημέρες πριν την διενέργεια των εξετάσεων.



Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα, που γίνεται με την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και τη συνδρομή του Ιατρού του Π.Ι.Π., κ. Κωνσταντίνου Μοδέλη, αναμένεται να επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου