18/11/09

Διαγωνισμός μαγειρικής κρητικής κουζίνας στο Κερατσίνι



του Θωμά Σίδερη



Ο δήμος Κερατσινίου σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών Κερατσινίου - Δραπετσώνας "Το Αρκάδι" και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων διοργανώνουν διαγωνισμό μαγειρικής με υλικά της Κρήτης και φαγητά που αντιπροσωπεύουν την κρητική κουζίνα.

Μια κουζίνα που έχει αναγωνριστεί διεθνώς για την ποιότητά της, την αξία της και τη συμβολή της στη διατήρηση της καλής υγείας,  ενώ έχει αποσπάσει πολλές φορές τη μνεία της παγκόσμιας κοινότητας για τις άριστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, όπως είναι το κρητικό ελαιόλαδο.

Το΄ν γενικό συντονισμό του διαγωνισμού έχει η παρουσιάστρια και συγγραφέας Μυρσίνη Λαμπράκη,

γνωστή από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για τις εκπομπές της με θέμα τη μαγειρική.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς επισημαίνει σχετικά τα εξής: "Με χαρά συμμετέχουμε σε κάθε εκδήλωση του δραστήριου Συλλόγου των Κρητών της περιοχής μας. Άλλωστε, μετά τη χοχλιδοβραδιά και τη γιορτή τσικουδιάς, ένας διαγωνισμός μαγειρικής με αποκλειστικό περιεχόμενο την κρητική κουζίνα είναι σε κάθε περίπτωση πρόκληση. Οι κρητικοί έχουν καταφέρει ένα μοναδικό πράγμα: να διατηρούν στο ακέραιο τις παραδόσεις του τόπου τους, να τις συνεχίζουν και να τις εξελίσσουν. Η κρητική κουζίνα΄έχει υψηλή διατροφική αξία και σε όλο τον κόσμο την αποδέχονται ως κλειδί για τη μακροζωΐα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου