21/9/09

63η Σύνοδος της Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών Fernand de Visscher



Ο Δήμος Φιλίππων συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Μοχάμεντ ΄Αλι

και τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης την 63η Σύνοδο της Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών Fernand de Visscher, από τις 22/09 έως 26/09. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στους Φιλίππους και το Ιμαρέτ με θέμα Δικονομία στα Συστήματα Δίκαιου της Αρχαιότητας με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 διακεκριμένων επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο.



Η Επιστημονική Εταιρεία Fernand de Visscher είναι μια διεθνής οργάνωση για τη μελέτη των νόμων της Αρχαιότητας.

Ο Fernand de Visscher, καθηγητής του Ρωμαϊκού Δικαίου ίδρυσε αυτή την ομάδα αμέσως μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στόχος του ήταν να βοηθήσει τους συναδέλφους του να αποκαταστήσουν τον επιστημονικό διάλογο αμέσως μετά τον πόλεμο χωρίς την απώλεια πολύτιμου χρόνου που θα προκαλούσαν οι πληγές και τις πικρίες που άφησε πίσω του.

Προσκάλεσε όλους τους σημαντικούς καθηγητές Ρωμαϊκού Δικαίου στις Βρυξέλλες στο σπίτι του, όπου και πραγματοποιούνταν οι συναντήσεις για τα πρώτα 5 χρόνια. Αργότερα οι συναντήσεις άρχισαν να γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων βαίνει αυξανόμενος. Στην Κατάνια της Σικελίας το 2007 υπήρχαν περισσότερες από 300 συμμετοχές από 26 χώρες και πέντε ηπείρους με πάνω από 100 ανακοινώσεις.

Το 2009 οι Φίλιπποι και η Καβάλα θα γίνουν οι πρωτεύουσες του ρωμαϊκού δικαίου με συνέδρους

από 25 χώρες και πέντε ηπείρους. Το γενικό θέμα αυτής είναι η Πολιτική Δικονομία στην Αρχαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου