25/9/09

Ουσιαστικό έργο επιτελεί το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση Ανέργων στον Άγιο Στέφανο











Εγκαινιάστηκε η συνεργασία του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων

του Δήμου Αγίου Στεφάνου με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ. Επίσης, υπάρχει συνεργασία με συνολικά 105 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Το γραφείο ενημέρωσης καταγράφει τις ανάγκες των επιχειρήσεων αυτών σε προσωπικό και ειδικότητες, καθώς και τις προσφερόμενες θέσεις Απασχόλησης. Το γραφείο απευθύνεται στους ανέργους του Αγ. Στεφάνου και τους ενημερώνει αναλυτικά για τις προσφερόμενες θέσεις Απασχόλησης από τις επιχειρήσεις. Η ενημέρωση αυτή γίνεται με πολλούς τρόπους και επαναλαμβάνεται περιοδικά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, των ηλεκτρονικών πινακίδων, των τοπικών ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας του γραφείου, έγινε εξατομικευμένη προσέγγιση σε 265 άνεργους δημότες. Από αυτούς προσλήφθησαν, τελικά, 60, κυρίως νέοι και γυναίκες.

Ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής: "Το Όραμα της διοίκησης του Δήμου Αγ. Στεφάνου για μια κοινωνία Ανάπτυξης, Συνοχής και Αλληλεγγύης, που να υπηρετεί την Απασχόληση παίρνει βαθμιαία σάρκα και οστά, παρά τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής κρίσης. Σταθερά επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των ανέργων δημοτών μας στις θέσεις Απασχόλησης, ώστε να αυξηθεί η Απασχόληση σε τοπικό επίπεδο και να μειωθεί δραστικά η ανεργία. Επιζητούμε τη Συμμετοχή και Συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια των επιχειρήσεων, των συλλόγων και φορέων της πόλης μας, καθώς και των ενεργών πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου