12/9/09

Σημαντικά έργα οδοποιίας στην Αριδαία



Δύο πολύ σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στην Αριδαία.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

  • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Διαμερισμάτων Βορειοδυτικού άξονα (Πρόμαχοι, Σωσάνδρα, Δωροθέα, Πιπεριά), προϋπολογισμού 594.906,00€ .

  • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Διαμερίσματα Βορεινού, Τσάκων (Κ. Ροδωνιάς), Πιπεριά (Μικροχώρι), προϋπολογισμού: 533.812,10 €.

Οι παραπάνω προτάσεις, που υπέβαλε ο Δήμος, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο τις ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ». Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Δήμος Αριδαίας, ως κατεξοχήν αγροτικός Δήμος, έχει άμεση ανάγκη έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα. Μετά τη δημοπράτηση των έργων, η οποία αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα , θα ξεκινήσει συνολικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων πολλών αγροτικών δρόμων, διευκολύνοντας την πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους και την ασφαλή μεταφορά των αγροτικών τους προϊόντων. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Πέτρος Ζέρζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Η ένταξη των δύο προτάσεων αγροτικής οδοποιίας στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης και μεθοδικής δουλειάς, η οποία έχει αρχίσει να συντελείται εδώ και ένα χρόνο, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Δήμου για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο με την ένταξη του ΧΥΤΑ Αλμωπίας στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για το ποσό των 6 εκατ. ευρώ, όσο και με την έγκριση των δύο παραπάνω προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου