16/9/09

Ψηλά τακούνια στο σινεμά αλλά όχι στη δουλειά...

Τα ψηλά τακούνια είναι ιδανικά για τις επιδείξεις μόδας και για βραδινές εξόδους...

 αλλά δεν μπορεί να επιβάλλονται στις υπαλλήλους για να θεωρηθούν φορώντας τα ότι είναι καλές επαγγελματίες, εκτιμούν τα βρετανικά συνδικάτα στο ετήσιο συνέδριό τους που γίνεται στο Λίβερπουλ. Τα συνδικάτα υιοθέτησαν το πρωί της Τρίτης "την πρόταση 81" του συνεδρίου τους που τιτλοφορείται απλώς "Ψηλά τακούνια" και παρουσιάστηκε από ειδικούς που ασχολούνται με τα προβλήματα που δημιουργούν στα πόδια των γυναικών οι γόβες στιλέτο. "Το συνέδριό μας θεωρεί ότι οι γόβες στιλέτο είναι εξαιρετικές για τις επιδείξεις μόδας, για το Χόλιγουντ, για το μπαρ αλλά είναι εντελώς ακατάλληλα στο καθημερινό επαγγελματικό περιβάλλον", αναφέρεται στο κείμενο του συνεδρίου. Η εργαζομένη Λόρεν Τζόουνς που παρουσίασε το θέμα, αναφέρθηκε στα δεινά που προκαλούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια: κάλους, πόνους σε όλο το πέλμα αλλά και στην γάμπα, φουσκάλες, προβλήματα στα γόνατα αλλά και την πλάτη από την κακή στάση του σώματος καθώς και αρτηριακά προβλήματα.

"Πρέπει να δώσουμε σημασία στο ζήτημα αυτό ώστε και οι εργαζόμενες και τα πόδια τους να είναι προστατευμένα", είπε η κ. Τζόουνς που επισήμανε ότι χάνονται ετησίως δύο εκατομμύρια ημέρες εργασίας στη Βρετανία από τα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενες που είναι υποχρεωμένες να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια στη δουλειά τους.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των συνδικάτων υιοθέτησαν το αίτημα "όχι ψηλοτάκουνες γόβες" με εξαίρεση το συνδικάτο Πανεπιστημίων και Κολεγίων.

Οι εκπρόσωποι των εκεί εργαζομένων θεωρούν ότι "οι εφημερίδες θα γράψουν ότι τα συνδικάτα λειτουργούν ως μια αστυνομία κατά της μόδας" σε μια χώρα που η μόδα βρίσκεται πολύ ψηλά και που οι γόβες στιλέτο είναι απαραίτητο εξάρτημα της αμφίεσης τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου