25/9/09

Going youth festival

































Ξεκίνησε προχθές και θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών “Going Youth Festival 2009”.





Το φεστιβάλ ήρθε και φέτος ανατρεπτικό, πρωτοποριακό, εναλλακτικό, διαφορετικό, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις με νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα, στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων!



Το Φεστιβάλ διοργανώνουν οι «Διαδρομές Πολιτισμού» και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και τη στήριξη της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων.

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των νέων καλλιτεχνών και ομάδων ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, λόγω της άμεσης και ιδιαίτερα μεγάλης ανταπόκρισης. Η αξιολόγηση των αιτήσεων και των προτάσεων των καλλιτεχνών έγινε με βάση την ποικιλομορφία ως προς το ύφος, το είδος και τη φόρμα του εκάστοτε καλλιτεχνικού έργου, και τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την ταυτότητα του κάθε καλλιτέχνη σύμφωνα με τις καταβολές του και τα εμπειρικά του βιώματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει 15 παραστάσεις θεάτρου, 10 παραστάσεις χορού, 25 μουσικά συγκροτήματα, 40 δημιουργούς της φωτογραφίας και των εικαστικών και 10 δημιουργούς video-art. Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα όπως skate, graffiti, installations, street art κ.ά.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ



«Δύο χρόνια μετά από το πρώτο Going Youth Festival, η ανάγκη για την επόμενη διοργάνωση είναι ακόμη πιο δυνατή. Το φεστιβάλ αυτό δημιουργήθηκε για να μπορέσει ο κάθε νέος να μιλήσει στη δική του γλώσσα, και να «υπάρξει» με το δικό του τρόπο μέσα σ' ένα σύνολο απόψεων και δράσεων που πολλές φορές δεν ταυτίζεται μαζί τους. Στους καιρούς που διανύουμε η ανάγκη για επικοινωνία, η ανάγκη να μιλήσουμε και να ακουστούμε διαρκώς κορυφώνεται. Το φεστιβάλ μας, λοιπόν, ταυτίζεται με τη λειτουργία της «φωνής», με τη λειτουργία της «ελεύθερης έκφρασης». Οι νέοι μπορούμε να μιλήσουμε στη δική μας «γλώσσα», κι αυτή η «γλώσσα» θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί για πέντε ημέρες στο χώρο της «Τεχνόπολις». Προσωπικός στόχος είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας, να χαράξουμε μία νέα διαδρομή, να σχηματίσουμε μια νέα γλώσσα με βάση - τι άλλο - την τέχνη, την ποίηση, τη δημιουργία.»

Κωνσταντίνος Σακκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου