28/9/09

5 βήματα που μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους



ΗΠΑ, Άρθρο του Jack Canfield



Μια ζωή σε αρμονία μοιάζει σήμερα σαν...

μια υπερβολική απαίτηση. Μεταξύ των οικιακών και της εργασίας, υπάρχουν μονίμως πάρα πολλά πράγματα που κάνουμε, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος να βρεθεί εκείνη η μυθική ισορροπία.  Υπάρχει ένα μυστικό θα σας βοηθήσει να κάνετε αυτό που θέλετε ή αυτό που έχετε ανάγκη: Αποφασίστε τι θέλετε. Ηχεί τόσο απλό, αλλά εδώ είναι το πρόβλημα. Βλέπω τόσους ανθρώπους που είναι υπερβολικά πολυάσχολοι και ταυτόχρονα  αισθάνονται ανικανοποίητοι. Είναι φυσικά κουρασμένοι και βρίσκονται μακριά από όπου θα επιθυμούσαν να είναι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή δεν έχουν χαράξει σαφώς τι θέλουν και δεν έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να φθάνουν εκεί που θέλουν. Έτσι, σπαταλούν τη ζωή τους σε ασήμαντους στόχους. 

Προκειμένου να αποκτήσετε αυτό που  θέλετε, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε τι θέλετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν αυτό το πρώτο κρίσιμο βήμα, επειδή δεν μπορούν απλά να δουν πώς είναι δυνατό να αποκτηθεί τι θέλουν. Έτσι δεν αφήνονται ακόμη και να το θελήσουν.

Μην υπονομεύετε λοιπόν τον εαυτό σας.  Για εκείνους που χρειάζονται πραγματικά τη δομή για να κάνουν αυτό που θέλουν, έχω αναπτύξει 5 απλά βήματα.



Βήμα 1: Κάντε επιτέλους μεγάλα όνειρα για τον εαυτό σας 





Μην αφήνετε τον συνήγορο του εσωτερικού διαβόλου σας  να σας εμποδίζει να κάνετε μεγάλα όνειρα. Μόλις βάλετε στο μυαλό και στην καρδιά σας κάτι, υποσυνείδητα ο εγκέφαλός σας θα ψάχνει να βρει ιδέες για να το εκπληρώσετε.  Θ' αρχίσετε να αξιοποιείται ανθρώπους, ευκαιρίες, γεγονότα. Τα όνειρα μπορούν να μας εμπνέουν και μπορούν να μας αλλάζουν τη ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη. Το να κάνετε όνειρα είναι ανέξοδο και πιστέψτε με ψυχολογικά είναι πολύ ευεργετικό.





Βήμα 2: Καθορίστε στόχους που θα σας κρατούν σε εγρήγορση



Μακροπρόθεσμα, αυτό είναι το μέγιστο όφελος που θα λάβετε από το να συνεχίσετε να κάνετε όνειρα.  Δεν είναι τόσο πολύ οι εξωτερικές παγιδεύσεις της πραγματοποίησης του ονείρου (ένα ακριβό αυτοκίνητο ή ένα εντυπωσιακό σπίτι), αλλά εσείς που αλλάζετε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Δεδομένου ότι έχω δει πολλές φορές τα εξωτερικά σύμβολα της επιτυχίας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι αυτά μπορούν όλα να χαθούν πολύ πολύ εύκολα. Ο φιλόσοφος Jim Rohn συμβουλεύει ότι "πρέπει να θέσετε έναν στόχο αρκετά μεγάλο ώστε να μέχρι να τον επιτύχετε να έχουν βελτιωθεί οι ικανότητες και οι δεξιότητές σας". ότι





Βήμα 3: Εξυπηρετήστε τους άλλους



Βοηθήστε τους άλλους και γιατό όχι συμπεριλάβετε στην εκπλήρωση των στόχων σας και άλλους ανθρώπους. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μέρος που συμβάλλει να γίνει μια διαφορά.







Βήμα 4: Καθορίστε τους σκοπούς και τους στόχους σας βασισμένους στα όνειρά σας



Μόλις είστε σαφείς για αυτό που θέλετε, πρέπει να μετατρέψετε κάθε στοιχείο σε μετρήσιμο στόχο. Μετρήσιμο σημαίνει σε πόσο διάστημα και σε ποια στιγμή, σημαίνει πόσο και όταν.



Βήμα 5: Κάνετε ένα αρχείο



Γράψτε τους στόχους σας σε ένα φύλλο χαρτί και διαβάστε τον κατάλογο στόχων σας κάθε ημέρα. Μερικοί στόχοι μπορούν να συνεπάγονται έναν κατάλογο πιο σύντομων στόχων.  Γράψτε κάτω τις απαντήσεις σας και λάβετε τα σχετικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου