15/10/09

Διεθνής συνάντηση για την πρόληψη των πυρκαγιών



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Διακοπτό...

η πρώτη συνάντηση ανταλλαγής προσωπικού και εμπειριών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος PROMPT ( INTERREG IVC) που αφορά στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία την Πολωνία και την Πορτογαλία ενώ από την Ελλάδα συμμετείχαν ο Δήμος Διακόπτου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (RACTI).





Ειδικότερα την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Σήμαντρον παρουσίαση από τους εταίρους του τρόπου αντιμετώπισης και πρόληψης των δασικών πυρκαγιών που εφαρμόζουν ενώ από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε και η Περιφερειακή Διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.



Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε με την συμεττοχή κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αιγίου και του τμήματος πολιτικής προστασία του δήμου διακοπτού εξομοίωση συμβάντος στην περιοχή του Βουραϊκού ποταμού όπου αναδείχθηκε η σημασία συνεργασίας του δήμου και της πυροσβεστικής για την από κοινού αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Επιπλέον έγινε επίδειξη μέσων τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία όσο και από τον δήμο Διακοπτού στους Ευρωπαίους εταίρους που συμμετείχαν.



Σκοπός του προγράμματος είναι η εξεύρεση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικών εφαρμογών και προτάσεων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και η υιοθέτησης τους στο σύστημα της κάθε χώρας μέλους του προγράμματος προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές πυρκαγιές που είχαμε τόσο στην περιοχή της Αιγιαλείας το καλοκαίρι του 2007 όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου