21/10/09

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ξεναγήσεων από τον Δήμο Αριδαίας και το τοπικό Μουσείο Φσικής Ιστορίας



Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αριδαίας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θα υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ξεναγήσεων στα χωριά της Αλμωπίας,

με στόχο αφενός την ανάδειξη των φυσικών και όχι μόνο αξιοθέατων και αφετέρου την προβολή και ενίσχυση των επιχειρήσεων (ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία, οικοτεχνίες, νερόμυλοι, συνεταιρισμοί & παραγωγοί κ.α.) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.





«Η στέγαση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο κτίριο που λειτουργούσε παλιότερα ως σταθμός αποκτά συμβολική σημασία και αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό μεγαλύτερων και περισσότερων διαδρομών στην Αλμωπία», δήλωσε ο Δήμαρχος Αριδαίας, Πέτρος Ζέρζης. Έτσι, ο επισκέπτης, αλλά και ο κάτοικος της περιοχής μέσα από μία πρώτη γνωριμία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη διαδρομή ή τις διαδρομές που του ταιριάζει (επισκέψεις σε αγροκτήματα, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε μοναστήρια, σε δάση και ποτάμια της περιοχής), αλλά και τα τοπικά προϊόντα ή τις τοπικές γεύσεις που θα χαραχτούν στη μνήμη του.



Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα επωφεληθούν της προβολής, θα λειτουργούν ως πρεσβευτές των υπολοίπων, στα πλαίσια μίας συμφωνημένης πολιτικής (τοπικό σύμφωνο ποιότητας). Οι προδιαγραφές συμμετοχής θα τεθούν μετά από διάλογο με ειδική επιτροπή, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την ικανοποίηση των επισκεπτών και κατοίκων του τόπου μας.



Όσες οικοτεχνίες, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, επιχειρήσεις εστίασης- φιλοξενίας, οδηγοί-ξεναγοί, επιστήμονες (γεωπόνοι, δασολόγοι, αρχαιολόγοι) που δραστηριοποιούνται στην Αλμωπία, ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να απευθύνονται στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αριδαίας (Επιγαρίδου Σοφία- Γεωπόνος, τηλ: 2384350221).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου