21/10/09

Η ολυμπιακή φλόγα στις Σέρρες



Μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, εν όψει των ΧΧΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ του Καναδά,

η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα καλύψει 2.180 χιλιόμετρα.



Το Ιερό Φως θα περάσει από 22 Νομούς, 42 Δήμους, τρία δημοτικά διαμερίσματα και μία Κοινότητα.

Στη διάρκεια των 8 ημερών θα πραγματοποιηθούν 36 Τελετές Αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις αλλά και σε δύο αρχαιολογικούς χώρους



Στις Σέρρες



Σύμφωνα με το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας της ΧΧΙ Χειμερινής Ολυμπιάδας, η ολυμπιακή φλόγα θα φθάσει στις Σέρρες, από την πόλη της Έδεσσας, την πέμπτη ημέρα της λαμπαδηδρομίας, τη Δευτέρα της επόμενης εβδομάδας (26 Οκτωβρίου).



Ειδικότερα, η άφιξή της προβλέπεται στην δυτική είσοδο της πόλης, στις 11:00 το πρωί, στο ύψος του πρώην στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη», ενώ θα ανάψει στο βωμό που θα στηθεί επί εξέδρας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στις 11:15 π.μ. από την χρυσή ολυμπιονίκη Χρυσοπηγή Δεβετζή.



Προηγουμένως την ολυμπιακή φλόγα θα μεταφέρουν (κατά σειρά), στην οδό Ελ. Βενιζέλου οι αθλητές Σπύρος Παπαδόπουλος, Όλγα Πελεκάνου, Αναστάσιος Παπάζογλου και ο ολυμπιονίκης Γιάννης Τσιντσάρης (που θα παραδώσει την δάδα στην τελευταία προ της πλατείας Ελευθερίας κα Δεβετζή).



Κατά τη διάρκεια της τελετής κι αφού ανάψει ο βωμός ο Δήμαρχος Σερρών κ. Ιωάννης Βλάχος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα υποδεχθεί επίσημα τα μέλη της καναδικής αποστολής από το Βανκούβερ και τους παράγοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.



Με το πέρας της τελετής, η ολυμπιακή φλόγα θα εξέλθει από τα ανατολικά της πόλης ακολουθώντας τις οδούς Γρηγορίου Σολωμού και Μεγ. Αλεξάνδρου στα χέρια των Απόστολου Τασκούδη και Αντώνη Γέργου.



Ακολούθως η φλόγα θα ταξιδέψει προς την πόλη της Δράμας.



Να σημειωθεί ότι η πόλη των Σερρών συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τις σχετικές προσπάθειες του Δημάρχου κ. Βλάχου.



Τέλος, επισημαίνεται ότι την τελετή θα παρακολουθήσουν μαθήτριες και μαθητές και των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου