24/10/09

Τα Δημήτρια στον Δήμο Μίκρας





Χρώματα, μουσική και ιδιαίτερες πινελιές έχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια», που διοργανώνονται φέτος για 15η χρονιά στο Δ.Δ. Πλαγιαρίου του Δήμου Μίκρας. Οι εκδηλώσεις που συνδυάζουν αρμονικά τον πολιτισμό και τη θρησκευτική παράδοση, πραγματοποιούνται με αφορμή τη γιορτή του προστάτη του Πλαγιαρίου Αγίου Δημητρίου, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2009.



Από την Τετάρτη 21 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009, κάτοικοι και επισκέπτες τις περιοχής, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην 4η Ομαδική Έκθεση Ζωγράφων Πλαγιαρίου. Στην έκθεση συμμετέχουν 26 ζωγράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όλοι κάτοικοι του Πλαγιαρίου, που θα εκθέσουν έργα τους που έχουν δημιουργήσει με διάφορες τεχνικές (ακουαρέλα, κάρβουνο, ακρυλικό, λάδια κλπ.).

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου τη σκυτάλη παίρνει η μουσική, στο πλαίσιο της μουσικής βραδιάς που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ατρόμητο Πλαγιαρίου στο Café Johnny. Η Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου θα λειτουργήσει Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, αλλά και Εργαστήρια Κεραμικής και Κατασκευής Κοσμήματος, στο πλαίσιο των οποίων καλλιτέχνες θα κατασκευάσουν τις δημιουργίες τους και θα τις παρουσιάσουν στους παραβρισκόμενους. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πλαγιαρίου, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.



Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου θα τελεστεί στην Εκκλησία του Πλαγιαρίου ο Όρθρος της εορτής και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει ο Παρακλητικός Κανών και το πατροπαράδοτο μοίρασμα ψαριών και κρασιού. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τη μουσικοχορευτική βραδιά που πραγματοποιείται για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Πλαγιαρίου, στις 28 Οκτωβρίου στο κέντρο Bellmont.



Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση των «15ων Δημητρίων» συμμετέχουν μαζί με το Δήμο Μίκρας και τη Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Μίκρας (Δ.Ε.Τ.Α.Μ.), το Τοπικό Συμβούλιο Πλαγιαρίου, ο Αθλητικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Ορφέας» Πλαγιαρίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Πλαγιαρίου, το Ενιαίο Κ.Α.Π.Η. Δήμου Μίκρας και ο Α.Π.Σ. Ατρόμητος Πλαγιαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου