24/10/09

Τσακώθηκαν οι πιλότοι και ξέχασαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο



Πτήση τρόμου για 147 επιβάτες της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Northwest.

Το airbus δεν προσγειώθηκε, όπως αναμενόταν στη Minneapolis, ο πύργος ελέγχου δεν είχε στίγμα επί -τουλάχιστον- μία ώρα!



Μάλιστα, είχαν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη, υπό τον φόβο μήπως συνέβαινε κάτι το χειρότερο!

Ευτυχώς, η έκβαση ήταν αίσια, αλλά, η απολογία των πιλότων κρίθηκε εξωφρενική!, αφού -όπως είπαν- είχαν ξεχαστεί συζητώντας μεταξύ τους εν θερμώ και έτσι παρέλειψαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο τους.



Τα ερωτήματα που εγέρθηκαν ήταν ποικίλα. Επρόκειτο για αεροπειρατεία, για άλλη εγκληματική ενεργεία ή για κάποια βλάβη; Έτσι, τα χειρότερα σενάρια συνόδευαν επί 78 λεπτά την πτήση 188 της εταιρείας Northwest που αναμενόταν στη Minnesota, αλλά, δεν προσγειώθηκε -τουλάχιστον- όχι στην ώρα του!

Ο πύργος ελέγχου μάταια καλούσε τους πιλότους να συγκεντρωθούν, να επικοινωνήσουν, να πάψουν να αλλάζουν ύψος και αεροδιάδρομο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές 147 επιβατών.

Σε ύψος 37.000 ποδών, το αεροσκάφος πραγματοποίησε στροφή, έχοντας προσπεράσει κατά 240 χιλιόμετρα το αεροδρόμιο.

Εξ ίσου ουρανοκατέβατη ήταν και η δικαιολογία του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη, οι οποίοι δικαιολογήθηκαν ότι επειδή είχαν εν θερμώ συζήτηση, ξεχαστήκαν και δεν προσγειώθηκαν.

Οι πιλότοι έδειξαν να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να απολογηθούν, μόνο όταν εισέβαλλαν άντρες της αντιτρομοκρατικής στο airbus, ώστε να ελέγξουν το τί είχε συμβεί.

Το μαύρο κουτί της επεισοδιακής πτήσης βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και μετά την διερεύνηση αναμένεται απόδοση ευθυνών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Northwest.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου