15/10/09

Ιεράπετρα: Πιλοτική Ευρωπαϊκή πόλη για την εβδομάδα τοπικής δημοκρατίας



Συνεχίζεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας,

που διοργανώνεται στην Ιεράπετρα αυτή την περίοδο. Η Ιεράπετρα έχει επιλεγεί ως πιλοτική πόλη, ενώ η Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας αποτελεί μια ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση που θεσμοθετήθηκε με τη πρωτοβουλία του Κογκρέσου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τοπικής και Περιφερειακής Δημοκρατίας ( CDLR ), δύο οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης.





Για το θέμα ο δήμαρχος της πόλης δηλώνει ότι: "Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχιστές, εκφραστές και αποδέκτες των λειτουργιών της δημοκρατίας μας σήμερα, καλούνται να τονώσουν το δημοκρατικό συναίσθημα των πολιτών τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ιεράπετρας, ως Πόλη Πιλότος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το έτος 2009, συμμετέχει ενεργά και οργανώνει από 10 έως 20 Οκτωβρίου μια ΄΄ μικρή γιορτή Τοπικής Δημοκρατίας ΄΄, προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών του, σε καίρια τοπικά ζητήματα και σύγχρονους προβληματισμούς".



Κατά τη διάρκεια όμως της εβδομάδας θα υπάρχουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Αναλυτικά έγιναν και θα γίνουν τα εξής:

12 - 16 Οκτωβρίου 2009 Δράσεις για Νέους:

Ραντεβού Ταχύτητας με τους Πολιτικούς Δύναμη των μαθητών (παιγνίδι στην τάξη) Ζωγραφική – Graffiti χώρος: Σχολεία της περιοχής - Δημαρχείο Διαγωνισμοί - παιγνίδια για όλους: ώρα: 15:00 - 20:00, χώρος: Εικαστικό εργαστήρι Αγγειοπλαστική χώρος: προθάλαμος “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” Έκθεση φωτογραφίας : 26 χρόνια λειτουργίας του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας. 17 - 18 Οκτωβρίου 2009 ώρα έναρξης: 11:00, χώρος : Υπαίθρια σκακιέρα Σκάκι 18 Οκτωβρίου 2009 ώρα: 10:00 - 19:30, χώρος: ΔΕΑΠΙ (Δημαρχείο) Κυνήγι χαμένου θησαυρού με θέμα την Τοπική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου