22/10/09

Περιοδικό μαγειρικής μόνο για άντρες



Το Beef είναι το πρώτο περιοδικό μαγειρικής που απευθύνεται σε άντρες.

Σε εκείνους που ξεχωρίζουν για τις γαστριμαργικές τους αναζητήσεις. Και αυτοί δεν είναι λίγοι. Ίσως εκείνοι που επιμένουν στον παραδοσιακό αρσενικό βιότοπο να μην το έχουν αντιληφθεί, αλλά η μαγειρική έχει πλέον περίοπτη θέση στη βιτρίνα των ανδρικών χόμπι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αρχισυντάκτης του Beef, Γιαν Σπιλχάγκεν, που όπως λέει απευθύνεται σε άνδρες με γούστο. «Όλοι οι άνδρες που μαγειρεύουν, το κάνουν επειδή το θέλουν. Σε αντίθεση με τις γυναίκες που συνήθως μαγειρεύουν επειδή πρέπει», εκτιμά ο αρχισυντάκτης. Με άλλα λόγια οι άνδρες από τη φύση τους μαγειρεύουν διαφορετικά από τις γυναίκες.



«Το ζητούμενο για τους άνδρες δεν είναι το γρήγορο, υγιεινό και φθηνό μαγείρεμα προκειμένου να φάνε τα παιδιά. Το ζητούμενο είναι η ακολασία», θα πει ο κ. Σπιλχάγκεν.



Το «ακόλαστο μαγείρεμα» απαιτεί χρόνο

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δει κανείς το μενού τεσσάρων πιάτων που προτείνει το περιοδικό και το οποίο «απευθύνεται μόνο σε άντρες». Προβλέπει κρεατόσουπα από ζαρκάδι και συνεχίζει με φιλέτο ιππόγλωσσου. Κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συνθέσουν ένα τέτοιο μενού και γυναίκες, αλλά μόνον άνδρες θα μπορούσαν να παραγγείλουν online τα απαιτούμενα υλικά, καταβάλλοντας μάλιστα περίπου 650 ευρώ για αυτά. Και αυτό μόνο και μόνο για να αποφύγουν τα ψώνια. Είναι σαφές ότι το «ακόλαστο μαγείρεμα» απαιτεί χρόνο, αλλά ο αρχισυντάκτης του Beef μας καθησυχάζει: «Δεν απαιτείται περισσότερος χρόνος από ότι να πάρει κανείς το αεροπλάνο και να πάει να δει έναν αγώνα του Champions-League».





Αποπλάνηση διά της μαγειρικής

Από ότι καταλάβατε το Beef είναι ένα κοσμοπολίτικο lifestyle περιοδικό για απαιτητικούς. Κοστίζει 9,80 ευρώ και είναι μια εκδοτική προσπάθεια του ομίλου Grune und Jahr, που ποντάρει στη στρατηγική: «Οι άνδρες μαγειρεύουν διαφορετικά». Και αυτό φαίνεται από τα λίγα λαχανικά που περιέχουν οι συνταγές. Εάν είχαμε πολλές συνταγές λαχανικών, οι άνδρες θα έχαναν την όρεξή τους και για το περιοδικό μας, θα πει ο Γιαν Σπιλχάγκεν και διευκρινίζει: «Θέλουμε να δώσουμε ανδρικούς τόνους στο περιοδικό. Άρα δεν μπορούμε να αρχίσουμε με λαχανικά, τα οποία θεωρούνται προνομιακό πεδίο των γυναικών».



Το περιοδικό πάντως θέτει και θεμελιώδη ερωτήματα. Μπορεί κανείς να «αποπλανήσει» μια γυναίκα δια της μαγειρικής; Και όπως λέει ο φιλόδοξος αρχισυντάκτης: «Χωρίς πλάκα. Προκαλεί έναν ευχάριστο ερεθισμό στις γυναίκες όταν ένας άνδρας εισβάλει σε εάν κλασικό γυναικείο πεδίο».

«Προκύπτουν περίεργες διεργασίες μεταξύ των φύλων», τονίζει ο κ. Σπιλχάγκεν και όποιος θέλει το πιστεύει.

Πηγή: Ντόιτσε Βέλλε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου