29/10/09

Γυαλιά για προσηλωμένους αναγνώστες



Μία νέα εφεύρεση ιαπωνικού οίκου οπτικών βρήκε τρόπο να ανακουφίζει τα μάτια,

αναγκάζοντας τους φανατικούς χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, τους βιβλιοφάγους και τους μανιώδεις παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών να ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρά τους: τα WinkGlasses, που ελληνιστί θα μπορούσαν να αποδοθούν ως "γυαλιά βλεφαρίσματος". Αυτή η νέα εφεύρεση στηρίζεται σε μία επεξεργασία υγρών κρυστάλλων που θολώνει τους φακούς των γυαλιών μόλις ο ειδικός ενσωματωμένος αισθητήρας αντιληφθεί ότι ο χρήστης των γυαλιών δεν έχει ανοιγοκλείσει τα μάτια του για περισσότερα από πέντε δευτερόλεπτα.





Ένα απλό βλεφάρισμα "καθαρίζει" τους φακούς αμέσως. Τα WinkGlasses κατασκευάστηκαν από τον οπτικό οίκο Masunaga Optical Manufacturing, ο οποίος έγινε διάσημος πέρσι όταν σχεδίασε τα γυαλιά της πρώην υποψήφιας αντιπροέδρου των Συντηρητικών στις ΗΠΑ, Σάρα Πέιλιν.



Τα γυαλιά στοιχίζουν περίπου 300 ευρώ και μπορούν να φοριούνται κατά την ανάγνωση, μπροστά στον υπολογιστή ή την οθόνη κάποιου ηλεκτρονικού παιχνιδιού, διευκρινίζει η κατασκευάστρια εταιρεία. Η έλλειψη δακρύων που οφείλεται στην έλλειψη βλεφαρισμού προκαλεί ερεθισμό και κόπωση των ματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου