1/10/09

Λαμπαδηδρομία με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ



Μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς στοn συνάνθρωπο αποτέλεσε η ξεχωριστή λαμπαδηδρομία

που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Περιστερίου με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε.  Σημείο εκκίνησης της 7ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος (ΠΟΣΕΑ) αποτέλεσε η Πάτρα, όπου στις 28 Αυγούστου ξεκίνησε το ταξίδι ενεργοποίησης του ελληνικού κοινού στο ευαίσθητο θέμα της δωρεάς αίματος. Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι να καταστήσει τη χώρα μας αυτάρκη σε αίμα και στα παράγωγά του μέσα από τη συνήθεια του κοινού για προσφορά αίματος. Εργαζόμενοι – εθελοντές αιμοδότες της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρέλαβαν σήμερα το πρωί τη φλόγα στην Πλατεία Μπουρναζίου, μεταφέροντάς την στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζόμενους. Με την ενέργεια αυτή η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετέχει ενεργά για πέμπτη χρονιά στην προσπάθεια της διάδοσης του μηνύματος της κοινωνικής ευθύνης που ενέχει η πράξη της προσφοράς αίματος. Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στον άξονα «Υγεία» του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Κατά την εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμή της άφιξης της φλόγας στις εγκαταστάσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε., οι εργαζόμενοι της Εταιρίας προσέφεραν συνολικά 55 φιάλες αίμα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης του έργου της ΠΟΣΕΑ, η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προσέφερε οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 €.

Σημειώνεται ότι η Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αίματος, μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η ¶ρτα θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό της Λαμπαδηδρομίας, η οποία θα κλείσει τη διαδρομή στις 9 Οκτωβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου